Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Bayburt Haber
1596

Bayburt Barosu Kuruldu


Mustafa Aker
Mustafa Aker
24.09.2020 14:24:04 Bayburt Barosu Kuruldu

Bayburt Barosu Kıdemli Avukat Naci Kavi Başkanlığında kuruldu

Baro kuruluşu hakkında Bayburt Adliyesi Baro bürosunda açıklama yapan Bayburt Barosu Kurucu Başkanı Naci Kavi;Gümüşhane Barosunun tarihi gelişimine bakıldığında; Daha önce Erzurum Barosuna bağlı iken Gümüşhane il sınırlarında görev yapan 24 avukatın imzası ile Türkiye Barolar Birliğine başvurulmuş ve 25.07.1974 yılında kurulmuştur. İlk başkan rahmetli Av. Necati Akagün’dür.
 
Gümüşhane Barosu Bayburt ili idari sınırlarını kapsar şekilde 1974 yılından beri bölge barosu olarak çalışmış ve halen çalışmalarını sürdürmekte iken Bayburt’un 1989 yılında Gümüşhane’den idari yönden ayrılması sonucu baromuzun adı Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak değişmiştir.

           
Nihayet Bayburt’ta ki avukat sayımızın 34’e ulaşması sonucu Bayburt’ta baro kurulması gündeme gelmiş Türkiye Barolar Birliğine müracaat sonucu sayımız dikkate alınarak Bayburt’tan avukatların en kıdemlisi şahsım olması nedeniyle Bayburt Barosunun kurulması için tarafıma yetki verilmiş, yetki doğrultusunda benim başkanlığımda Avukat Ahmet Sedat Tomlalı, Av. Serkan Pekmezci, Av. Nurşah Tozlu ve Av. Yakup Tuluğ kurucu üye olarak seçilmiştir ve formaliteler ve süreç devam etmektedir.

            
Bu güne kadar rahmeti rahmana kavuşan baro başkanlarımıza Allahtan rahmet sağ olanlara uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum. Kurulmakta olan Bayburt Barosunun meslektaşlarıma Bayburt’umuza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.


Kaynak : Bayburt Rehberi






Adınız