Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Bayburt Haber
1017

Bayburttan Tek Mesaj İki Devlet Bir Millet


Mustafa Aker
Mustafa Aker
06.10.2020 13:21:29 Bayburttan Tek Mesaj İKİ DEVLET BİR MİLLET

Ermenistan’ın saldırıları üzerine kendi topraklarını savunmak üzere harekât başlatan Azerbaycan işgal altında bulunan topraklarını tek tek kurtarırken bu yolda en büyük desteği şüphesiz Türkiye’den görüyor.

Tüm yurtta sembol yapılar Azerbaycan bayrağı renkleri ile ışıklandırılarak “İki Devlet Tek Millet” vurgusu yapılıyor. 

Bu kapsamda Bayburt’ta da bir çalışma gerçekleştirildi. Şehrin sembol yapılarından tarihi Saat Kulesi’ne Bayburt Belediyesi tarafından yapılan çalışmayla barkovizyon ile Azerbaycan bayrağı yansıtılarak Bayburt’un Azerbaycanlı gardaşlarının yanında olduğu gösterildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci “Bilindiği üzere Kafkasya’da huzurun ve barışın önündeki en büyük engellerden olan Ermenistan’ın Azerbaycanlı kardeşlerimize karşı gerçekleştirdiği saldırıların ardından Azerbaycan ordusu başarılı bir harekat yürüterek işgal altındaki topraklarını bir bir kurtarmakta.

Bizde bu haklı davalarında can Azerbaycan’ın sonuna kadar yanındayız.  Bu bağlamda iki devlet bir millet olduğumuza vurgu yapmak adına Dede Korkut diyarı şehrimizin sembol yapılarından olan Saat Kulemize Azerbaycan Bayrağı’nı yansıtarak bir çalışma gerçekleştirdik. 

Azerbaycan’a bir selamda biz gönderdik. Burada şuna da değinmek istiyorum. Bu çalışma için Saat Kulesi’nin seçilmesinde ayrı bir anlam daha var. Malumunuz üzere Bayburt Saat Kulesi Rus işgali ve Ermeni çetelerinin zulmü karşısında 1916’da muhacir olarak Anadolu’nun iç kesimlerine göç eden ve işgalin ardından döndüklerinde Çorum’daki saat kulesinden esinlenerek Bayburtlu taş ustaları tarafından 1924’te yapılmıştır.

Kardeşlerimiz bilsinler ki asla yalnız değiller. Bu vesile ile Ermenistan saldırılarında şehit düşen Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız