Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Eğitim
3393

Duyun Artık Sesimizi


Mustafa Aker
Mustafa Aker
22.08.2020 19:15:11 Duyun Artık Sesimizi

Okul öncesi Eğitim Mezunları eğitim sisteminin bir parçasıyız diyerek hak mücadelesi başlatıyor.
 
Başlattıkları hak mücadelesini değerlendiren Okul Öncesi Muhtarı Veysel Taşar; Çocuk, aile eğitimiyle;  tanımaya çalıştığı dünyaya anlam verir. Anne babadan ayrılıp hayatında yaşadığı ilk kaygıyı okul öncesi öğretmeni ile atlatmaya çalışır. 
 
Neyi öğrendiğinden çok nasıl öğrendiği  ve ne kadar doğru öğrendiği önemlidir. Bu dönemde eğitim kadar eğitimcinin niteliği çocuğun ileri ki yaşantısı için yadsınamaz bir gerçektir.  Verilen bilgiler çocuğun öğrenme yollarını geliştirmede araç görevi görür; çocuğun kendisini keşfetmesi, tanıması, ifade etmesine aracılık eder. 
 
Bu eğitimde öğrenmeyi öğretecek ve öğrenirken iyi vakit geçirmeyi sağlayacak eğitim fakültesi mezunları görev alabilir. Sertfika, formasyon vb. belgeler hiçbir fakülteyi eğitim fakültesine dönüştüremez. 
 
Eğitimde eğitimci konuşur, sağlıkta sağlıkçı konuşur.
Sadece bir Bakan değil Gören birisi olarak Sayın Ziya Selçuk Öğretmenimizin  bu konuda somut adım atmasını temenni ediyoruz"Dedi
Okul öncesi eğitim; insan gelişiminin en duyarlı olduğu dönemi oluşturduğunu ifade eden Göksu Karakaya ise; Bizler okul öncesi öğretmenleri olarak bu duyarlılığın farkındayız. 
 
Okul öncesi öğretmenliği lisans programından mezun olan öğrenci sayısı ülkemizin öğretmen ihtiyacını karşılayabilecek düzeydir. 
 
Mevcut üniversitelerimizde de nitelikli okul öncesi öğretmenlerimiz yetişmektedir. 
 
Erken çocukluk eğitimcisi ve yazar Veysel Taşar cümlelerini ifade etti.
 
Çocuk gelişimi lisans programından(örgün -açık)  mezun olan bireylere öğretmenlik hakkı tanınmaktadır. 
 
Çocuğun gelişimini bilmek, çocuğa nasıl eğitim verileceğini bilmek anlamına gelmemektedir. AÖF de ve örgün de verilen eğitim ile bir bireyin öğretmenlik yetkinliğini kazanması mümkün değildir. 
 
Verilen hakların geri alınmayacağı bilincinde olup öğretmenlik hakkı verilmeden bu işe dur dememiz gerektiğinin de farkındayız. 
 
Çünkü uygulama yapmadan ve yeterli öğretim tekniklerine hakim olmadan öğretmenlik yapılması ülkenin geleceğine atılan kara bir leke olarak karşımıza çıkacaktır. 
 
Bizler Ögretmenlik Dışında bir yerde çalışamıyoruz. Dört Yıl okuduk.Zor koşullarda staj gördük. Mesleğimizi çok seviyoruz.
 
Devletin bizlere karşı ilgisiz olmasından son derece muzdaribiz. Biran önce devlet büyüklerimizden bizi dikkate almasını bizi de eğitim ve öğretimin bir parçası olarak kabul etmesini istiyoruz.
 
Bu kapamda bizler okul öncesi öğretmenleri olarak geleceğimiz olan çocukların nitelikli eğitim almasını savunmak için bir araya geldik. 22.08.2020 tarihinde 21.00 da twitter da desteklerinizi bekliyoruz"dedi.
 
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız

  • Göksu karakaya
    4 yıl önce

    0 0

    Desteğiniz için teşekkür ederiz. Bayburt Rehberi
  • Mariye
    4 yıl önce

    0 0

    Çocuk gelişimini bilmek öğretme olma hakkı tanımamalıdır. Eğitimci eğitim fakültesinden mezun kişiye denir.
  • Seher
    4 yıl önce

    0 0

    Örgün lisans okul öncesi öğretmeni olarak tüm yorumlara katılıyorum . Sesimizi duyun ,gelecek nesillerimizi tehlikeye atmadan çocuğu bilene bırakın.
  • Zeynep
    4 yıl önce

    0 0

    Çocuk gelişimci sağlık lisansiyeridir .Okul öncesi öğretmenleri eğitimcidir .Talim terbiye kurulunun 9.maddesinin değişmesini talep ediyoruz .
  • Sevim
    4 yıl önce

    0 0

    Desteğiniz için çok teşekkür ederiz.okul öncesi öğretmenliği eğitim fakültesi mezununun hakkıdır umarım gereken yapılır
  • Buse Yalçın
    4 yıl önce

    0 0

    Veysel Hocam inşallah mücadelemizden başarlı bir şekilde çıkarız okul öncesi öğretmenleri olarak ????????
  • Betül
    4 yıl önce

    0 0

    Eğitimcinin yerine sağlıkçı istemiyoruz
  • Göksu karakaya
    4 yıl önce

    0 0

    Ilgıniz içın çok teşekkür ederiz????
  • Ebru
    4 yıl önce

    0 0

    Çok başarılı
  • Büşra
    4 yıl önce

    0 0

    Destek için teşekkür ederiz. Lütfen sesimiz olun. Yetkilileri sahaya davet ediyoruz. Magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Okul öncesi öğretmenliği eğitim fakültesi mezunlarının yapabileceği bir meslektir. Mesleğin kaybolan itibarının geri kazanılması için bizlere kulak verin
  • Şevin Polat
    4 yıl önce

    5 0

    Desteğiniz için çok teşekkür ederiz öncelikle. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. Talim ve Terbiye Kurulu’nun 9 sayılı kararını ele almaları gerekiyor umarım gereken yapılır. Okul öncesi öğretmenleri eğitim fakültesi mezunu olmalıdır. ????????