Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Gündem
1153

Tema Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca Vefat Etti


Çevre üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan TEMA vakfının kurucusu Hayrettin Karaca 97 yaşında hayatını kaybetti.
Mustafa Aker
Mustafa Aker
21.01.2020 12:10:33 Tema Vakfı Kurucusu Hayrettin Karaca Vefat Etti

Tarım üzerine çalışmalarıyla ‘Toprak Dede' diye bilinen Hayrettin Karaca 97 yaşında yaşamını yitirdi. Hayrettin Karaca, TEMA vakfının kurucusuydu. Hayrettin Karaca Alternatif Nobel ödülüne layık görülmüş, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından da ‘Orman Kahramanı' seçilmişti.

TEMA Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hayrettin Karaca, üzerinden çıkarmadığı kırmızı kazağının sırrını açıklarken, “Bu kazağı 16 yıldır giyiyorum, sonsuza kadar da giyeceğim” şeklinde konuşmuştu.

Kırmızı kazağı ve yakasındaki yaprak rozetiyle bütünleşen, çevre ve doğaya olan düşkünlüğü ile bilinen Karaca, İHA’ya yaptığı bir açıklamada kendisiyle sembolleşen kırmızı kazağından başka kazağı olmadığını söylemiş ve “Rahmetli oğlumdan kazak istemiştim. O da topladığı artık ipliklerle bu kazağı yapmış. 16 yıldır bunu giyiyorum. Sonsuza kadar da giyeceğim” diye konuşmuştu.

Karaca’nın (97) cenazesi, 22 Ocak Çarşamba günü defnedilecek. TEMA Vakfının Twitter hesabından vefat eden Hayrettin Karaca’nın 22 Ocak Çarşamba günü Fatih Camisinden Kılınacak cenaze namazından sonra defin edileceği açıklandı.

 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız