Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Bayburt Haber : Sağlık
3404

Dr. Burak Suiçmez Sağlık Çalışanlarının Çocukları Kime Emanet


Mustafa Aker
Mustafa Aker
03.12.2020 14:00:44 Dr. Burak Suiçmez Sağlık Çalışanlarının Çocukları Kime Emanet

Bayburt Aile Hekimleri Derneği Başkanı (BAYHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Burak Suiçmez Pandemi Süresince Sağlık Personellerinin  süreç boyunca yaşadıkları sorunlarla ilgili açıklamada bulundu.

Sağlık çalışanlarının da bir ailesi var. Pandemi sürecinde çocuklarından ayrı kaldılar, çoğu zaman aile büyüklerine akrabalarına bırakarak canla başla çalıştıklarını ifade eden Bayburt Aile Hekimleri Derneği Başkanı (BAYHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Burak Suiçmez;"Bir kısmıda bırakacak kimseleri olmadığı için çocuklarını evde yalnız bırakmak zorunda kaldı. 

Cumhurbaşkanlığının pandeminin ilk aylarında yayınlanan esnek çalışma genelgesinde tüm kamu ve özel hizmet sunan işyerlerinde esnek çalışma uygulanması gerektiği vurgulanırken sağlık bakanlığı bu çalışma değerlendirme şartlarını il sağlık müdürlüğü yetkisine bıraktı. 

İl müdürlükleri ise son 5 ayda 5 bine yakın sağlık çalışanı covid-19 geçirirken aile hekimliği çalışanlarına esnek çalışma imkânı vermedi” dedi.

Bayburt Aile Hekimleri Derneği Başkanı (BAYHED) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Burak Suiçmez ayrıca; "Aile büyüklerine covid-19 bulaştırma korkusu ile çocuklarına nasıl bakacaklarını düşünen sağlık çalışanları bu anlamda gerçekten zor durumda.

Okul yok, kreş yok, eş çalışıyor hele birde çocuklarını bırakacak yakını da olmayan sağlık çalışanlarını düşündüğümüzde, sağlık çalışanı aklı ailesindeyken, çocuğundayken işine nasıl konsantre olacak diye sözlerine ekledi.

 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız

  • Nurşen gürbüz
    4 yıl önce

    4 0

    Hocam sesimizi duyuramıyoruz çok sıkıntıdayım calmadığım kapı kalmadı bütün kapılar kapalı işçi kadrosunda yım çocuğum tüberküloz hastası sabahları 1 saat geç gidemiyorum sabahın 6 sında çocuğu sıcak yatağından çıkarıp tedavi uygulamaya çalışıyorum Demirözü de yaşıyorum Bayburt\'ta işe gidiyorum 7.5 arabasına yetisemesem işe geç kalıyorum üstelik araç saat değişmiş onun sıkıntısını dahi çekiyorum çocuklarıma yeterli olamıyorum
    Burak SUİÇMEZ

    4 yıl önce

    Esnek çalışma izni verilmeyen sağlık çalışanlarının bu dönemde çok sıkıntı yaşadıklarını biliyoruz Nurşen hanım. Yetkililer bu sorunu çözmek için gereken kolaylığı sağlık çalışanlarına göstermelidir, bu sorun görmezden gelinmemeli. Bunu her ortamda dile getiriyoruz ve getirmeye de devam edeceğiz. Yetkililerimizin konuya özen göstereceğini ümit ediyoruz.
  • ilker hamcı
    4 yıl önce

    3 0

    adam gibi adamdır burak bey

Haber Ara
Haberler