Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Siyaset
2213

Bbp İl Başkanı Burhan Bozo : Ülkücülerin En Büyük Üç Düşmanının İmansızlık, Ahlaksızlık Ve Cahilliktir


BBP İL BAŞKANI BURHAN BOZO;"Biz biliyoruz ki Alparslan TÜRKEŞ ülkücü hareketin devlete bakan yüzü ise, Muhsin Yazıcıoğlu da millete bakan yüzüdür"Dedi.
Mustafa Aker
Mustafa Aker
04.04.2020 16:10:49 BBP İl Başkanı Burhan Bozo : Ülkücülerin En Büyük Üç Düşmanının İmansızlık, Ahlaksızlık ve Cahilliktir

BBP İl Başkanı Burhan Bozo; MHP kurıcu Genel Başkanı Alparslan Türkeş in vefatının 23. yılında basın açıklaması ile yad etti.

Sözlerime başlarken 25 Mart 2009 günü Keş Dağları’nda düşürülen Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ve şehadet yoldaşları için on bir yıldır üşüdüğümüz gibi, her yıl 4 Nisan geldiğinde de Alparslan TÜRKEŞ için üşüdüklerini ifade eden BBP İl Başkanı Burhan Bozo;" Ülkücü Hareketin iki yol başçısı Alparslan TÜRKEŞ ve Muhsin YAZICIOĞLU’nu saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Muhsin Yazıcıoğlu, 1980 öncesi memleketin üniversitelerine, şehirlerin caddelerine kızıl bayrakların asıldığı, ezanların susturulmaya çalışıldığı bir dönemde ‘’Bayrak inmez, ezan dinmez, vatan bölünmez’’ diyerek Başbuğ Türkeş’in davetine icabet eden Anadolu çocuklarının temsilcisidir.

Namluların karşısında, soğuk zindanların karanlığında istikballeri karartılan bir kuşağın lideridir. Beş buçuk yılı hücrelerde olmak üzere ömrünün yedi buçuk yılını zindanlara vermiş, çıktığı gün ‘’Nerede kalmıştık’’ diyerek halen cezaevinde yatmakta olan ülküdaşlarına ve ailelerine yardım ulaştırmak üzere vakıf kurmak için kolları sıvamış bir kahramandır. O, küçük politikacıların idrak edemeyeceği kadar büyük bir gönül adamı, hiçbir bedel ödemeden makam sahibi olmuş tatlı su ülkücülerinin anlayamayacağı kadar büyük bedeller ödemiş bir dava adamıdır.

MHP Bayburt il başkanı Bekir KASAP, Şehit liderimiz Muhsin YAZICIOĞLU’nun on birinci şehadet yıl dönümünde O’nun ‘’Üşüyorum’’ şiirine atıfla ‘’ÜLKÜCÜLERİN ÜŞÜDÜĞÜ TEK BİR GÜN VARDIR’’ başlığı altında sosyal medyadan bir paylaşım yapmış, şehit liderimiz için; ‘’fitne’’, ‘’Kör ölür badem gözlü olur’’,’’MHP’ yi tarla kongrelerine götürerek bölmek isteyenlerin geçmişteki iz düşümü’’ gibi tahkir ve tahfif edici ifadeler kullanmıştı. Alperene yakışan bir üslupla, kendisinden özür dilemesini beklediğimizi ifade ettik. Hala bekliyoruz.

Ülkücülerin en büyük üç düşmanının imansızlık, ahlaksızlık ve cahillik olduğunu her vesileyle vurgulayan Alparslan TÜRKEŞ’in vefat yıl dönümünde bir kez daha kendisini edepli olmaya ve camiamızdan özür dilemeye davet ediyoruz. ‘’Ülkücülerin ne zaman üşüyeceğine’’ bile karar verme konusunda cahil cesareti sergileyen, fakat bunca yaşına rağmen Şehit Muhsin YAZICIOĞLU’nun ülkücü hareket için ne anlama geldiğini öğrenememiş olan bu arkadaşı okumaya, öğrenmeye davet ediyoruz. MHP Genel Merkezinde Muhsin Yazıcıoğlu’suz ülkücü hareket tasavvurunun hep eksik kalacağının idrakinde olan birilerinin var olduğuna inanıyor ve duruma müdahale etmelerini bekliyoruz"Dedi.

 


Kaynak : Bayburt Rehberi






Adınız