Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Siyaset
802

Chp Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Bayburt Ziyaret Etti


Mustafa Aker
Mustafa Aker
20.08.2020 10:32:14 CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Bayburt ziyaret Etti

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bayburt ziyareti kapsamında Kitre Köyüne gelerek burada arazi  toplulaştırmasını yerinde inceleyip sorunları dile getirdi.
 
Kitre Köyünden sonra CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel, CHP Bayburt Merkez İlçe Başkanı Maksut Erol ile Kitre köyü ve Salyazı beldesinde incelemelerde bulunan Milletvekili Sarıbal, daha sonra CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
 
Kitre köyündeki arazi toplulaştırmasının insanların rızası hiçe sayılarak, kültürel miras dikkate alınmadan planlandığını ifade eden Sarıbal, Aydıntepe ve Arpalı bölgesindeki çiftçilere ise, 2018 seçimleri öncesinde verilen sözlerin tutulmadığını söyledi. 
 
Milletvekili Sarıbal, Kitre'deki arazi toplulaştırma çalışmasını TBMM'ye ve Bakanlığa taşıyacaklarını ifade ederek, çiftçilere sulama birliğinin borçlarının silineceğine dair söz verenleri, bu sözü tuıtmaya davet etti. 
 
Bayburt Anadolu’nun kendine özgü güzellikleri bulunan bir kent. Bugün Bayburt’u Kitre ve Salyazı bölgesini gezdik. Tarımın Bayburt için, ülkemiz ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. O bölgedeh avaalanı çalışması sürüyor. Bu havalaanı çalışması için 5 bin dönüm arazi ayrılmış. Çiftçilerimiz arazilerine gidemiyor, 5 kilometre fazladan yol yürüyerek insanlar arazilerine kavuşuyor. 
 
Havaalanı olması lazım bu bölgede, ona itirazımız yok ama insanlar çile çekiyor. Bölgede bir taraftan arazi toplulaştırma çalışması yapılmış fakat sulama hidratlarının bir büyük kısmı bozuk olduğunu gördük. Bir taraftan iyi şeyler olurken, bir taraftan bir planlama olmadığı için çeşitli sorunlarla bölge insanı boğuşuyor. 
 
Salyazı bölgesinde temel sorun bu. Böylesine geniş arazilerin olduğu kentte toprak mahsulleri ofislerinin olmayışı çiftçiyi direk tüccarların eline bırakıyor. Buğday ve arpada burada konuşulan rakamlar çok düşük.
 
Sulma Birliği DSİ bünyesine girdi, ve şuan hükümete bağlı bir kurum. Türkiye'nin hiçbir sorunu çözülemez değil. Bütün mesele halkın sorunları çözmek için kafa yormaktır. Bilimden yana gimektir. Aklını kullanmak ve çalışmaktır, mücadele etmektir. Sadece koltuğumda kalayım diye topluma yalan söyleyim derseniz, yalancının mumu yatsıya kadar değil öğlene sönüyor. Gün hesap verme, halka verdiğiniz sözü yerine gitirme günüdür"Dedi.
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız