Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Dünya : Spor
4508

Türk Boksunun Dünyaca Ünlü Bayburtlu 3 Silahşorü


Boks fabrikası Bayburt’ta, İnsanların aklına boks deyince ilk onlar geliyor.
Naci Ahıskalıoğlu
Naci Ahıskalıoğlu
06.01.2020 15:26:51 Türk Boksunun Dünyaca Ünlü Bayburtlu 3 Silahşorü

Dünya boks arenasında, ringde gonk başlamadan İngiliz sunucunun sesi tüm salonu ve seyircileri susturur dövüşecek ülke ve boksörleri tanıtır.
 
 “Evet sayın boks sever, şanslı izleyicilerimiz… Şimdi dünya boks arenasında Türkiye’nin gururu Bayburtlu 3 silahşor alkışlarınızla geliiiiiiiiiyoooooooorrrrrrrr !!! Türk Milli Boks Takımı baş antrenörü ayrıca Dünya Boks Birliği (WSB) milli boksörlerin baş teknik direktörü ve Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Takım Antrenörü Seyfullah Dumlupınarrrrrrrrrrrrr! 
 
Ve öğrencileri 69 kiloda bu kez ünvanını korumak için Rus rakibi Andrei Zamkovoy'a karşı eldiven giyecek olan dünyaaaa şampiyonuuuuu Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Sporcusu Onur Şipalllllllllllllllll !!!… 
 
Veeeee !!!! 75 kiloda Kamboçyalı Hing Hinsay karşısında şampiyonluğunu perçinlemek isteyen Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Sporcusu Dünyaaaaaa şampiiiiiiiiiiyonuuuuuuuuuu  Önder Şipalllllllllllll !!!” 
 
Seyfullah Dumlupınar: Avrupa boks konfederasyonu komisyon başkanı Franco Falcinelli tarafından 2019 -2022 dönemi için Türkiye’den sadece Seyfullah Dumlupınar Avrupa boks koç komisyon üyesi olarak seçildi.
 
Komisyon Başkanı Franco Falcinelli’nin Dumlupınar’a gönderdiği metinde şu ifadelere yer verildi:
“Sayın Dumlupınar, 2019 – 2022 dönemi için EUBC Koç Komisyonu Komisyon Üyesi olarak atandığınızı size bildirmekten memnuniyet duyarım. EUBC Antrenör Komisyonundaki rolünüzün bir parçası olarak, EUBC İcra Komitesine tavsiyelerde bulunacak olan Komisyonunuza uzmanlığınızı tanıtmak, ilerletmek ve sunmak sizin görevinizdir. İşbirliğiniz için teşekkür ederiz ve EUBC Komisyonuna katkılarınızı bekliyoruz.” Saygılarımla, Franco Falcinelli EUBC Başkanı.
 
Önder Şipal: 1995 yılında, Bayburt’ta, Seyfullah Dumlupınar nezaretinde boksa başladı. Milli boksörümüz bugüne kadar katıldığı organizasyonlarda birer dünya, Avrupa ve Akdeniz Oyunları şampiyonluğu ile 27 Türkiye birinciliği elde eden Bayburt’ta beden eğitimi öğretmeni.
 
Onur Şipal: 1997 yılında, Bayburt’ta, Seyfullah Dumlupınar nezaretinde boksa başladı. Kariyerinde 26 Türkiye birinciliği ile 2 dünya şampiyonluğu bulunan milli boksör. İspanya’nın Tarragona kentinde düzenlenen 18. Akdeniz Oyunları’nda bronz madalya kazandı.
 
Ülkemizi ve Bayburtumuzu şampiyonlukarı ve madalyaları ile gururlandıran Bayrağımızı dünyada dalgalandıran 3 Silahşora teşekkürü borç bilir başarılarının devamını dileriz.
VURDUĞUNUZ ALTIN OLSUN 
 
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız