Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Bayburt Haber
940

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden Kore Gazilerimize Anlamlı Hediye


Admin
Admin
29.06.2020 19:43:21 Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliğinden Kore Gazilerimize Anlamlı Hediye

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Türkiye'de yaşayan Kore Gazilerimiz için maske dağıttı. Kore Savaşı'nın 70. Yılını Anma Komitesi tarafından hazırlanan pakette maskenin yanında bir de mektup gönderdi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından gönderilen hediyeler Bayburt Merkeze bağlı Mutlu Köyünde ikamet eden Kore Gazimiz Kemal KALACOŞ ve Bayburt Merkez Zahit Mahallesinde ikamet eden Kore Gazimiz Fahri KALOCOŞ'a İl Müdür Yardımcımız Kenan EROĞLU tarafından takdim edildi.

Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği tarafından gönderilen mektup da şu ifadeler yer alıyor;

Saygıdeğer Kore Gazilerimiz;

Hiç tanışmamış olsak da, gönül bağı ile bağlı olduğumuz siz dostlarımızı çok uzaklardan yolladığımız bu kısa mektupla selamlarımızı sunuyoruz.

Silah sesleri ve çatışmalarla dolu yabancı topraklarda hayatlarınızı riske atarak kurtardığınız o insanlar, ülkedeki vatandaşların dedesi, ninesi, babası ve annesiydi.

O zamandan beri 70 yıl geçti ve bu uzun sürede çok şey değişti. Sizler genç ve muhteşemdiniz, şuanda ise harika dedeler olduğunuz. Kore Cumhuriyeti de savaştaki halinden eser kalmayacak şekilde harika bir ülke haline geldi. Ancak asla değişmeyen şey, hepimizin sizi hatırlaması ve minnettar olduğumuzdur. Ayrıca sizlerin de Kore Cumhuriyeti'nin hâlâ hatıralarınızda olduğuna inanıyoruz.

Birbirimizi yürekten desteklersek aşamayacağımız zorluk yoktur.

Dünyanın dört bir yanındaki insanlar, geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan Covid-19 pandemisi yüzünden acı ve zorluk çekiyor.

Özellikle, gençliğini Kore Cumhuriyeti'ni korumaya adamış olan sizlerin iyiliğinden endişe duymaktayız. Bu niyetle sizlere naçizane bir hediye hazırladık.

Bize uzattığınız sıcak yardım eli ile asla kıyaslanamayacak olsa da, mevcut durumu atlatmanıza bir nebze de olsa yardımcı olacağını umut ediyoruz.

Bu benzeri görülmemiş zorluktan çıkacağımıza ve yakın zamanda sizlerde daha iyi şartlarda bir araya geleceğimize inanıyoruz. Size ve değerli ailelerinize sağlık ve sıhhat dileriz.


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız


Haber Ara