Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


814

Bir Zamanlar Selçuklu Sergisi Bayburt’ta


Naci Ahıskalıoğlu
Naci Ahıskalıoğlu
15.09.2021 13:41:25 Bir Zamanlar Selçuklu Sergisi Bayburt’ta

Bayburt il Kültür ve Turizm Müdürlüğünün organizasyonu olan Geleneksel Anadolu (GAKSA)  Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisinin düzenlediği “Bir Zamanlar Selçuklu” sergisi Bayburt’un tarihi yapılarından Taşhan’da halka açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Müzeler Genel Müdürlüğünün destekleriyle Anadolu Selçuklu dönemini yansıtan heykel sergisini açan Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Işın Fırat,  30 yıldan fazla bir zamanda ecdadın asırlık kültürünü çalışmalarıyla tanıtmak için büyük çabalar sarf ediyor. ‘Bir Zamanlar Selçuklu’ adlı sergide Anadolu Selçuklu döneminde yaşamış sultan, hanım sultan, bani, ilim ve bilim insanlarının şahsiyetlerini anlatan kitre heykeller, yaşantılarını anlatan menkıbe tasviri yağlı boya tablolar, dönemin replika keçe başlıkları ve Konya Olgunlaşma Enstitüsünün hazırlamış olduğu Selçuklu kostümleri yer alıyor.

Birçok ilde sergilenen, Bayburt’ta da ilgi gören yaklaşık 200 eserin sergilendiği sergi, 19 Eylül 2021 Pazar gününe kadar açık kalacak.
 

 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız