Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Bayburt Haber : Eğitim
1544

Kuşaklar Yaşlı Yaşam Merkezinde Buluşacak


Bayburt’ta, yaşlıların sosyal yaşama aktif katılımlarının teşvik ediliyor.
Admin
Admin
02.12.2019 13:12:36 Kuşaklar Yaşlı Yaşam Merkezinde Buluşacak

Bayburt’ta, yaşlıların sosyal yaşama aktif katılımlarının teşvik edilmesi ve kuşaklar arası bağların güçlendirilmesine yönelik hayata geçirilen “Kuşaklar Yaşlı Yaşam Merkezinde Buluşuyor” projesi kapsamında protokol imzalandı.

İçişleri Bakanlığı’nın destekleriyle Bayburt Memnune Evsen Huzurevi Yaşlılarını Koruma Derneği’nce hayata geçirilen projede genç nesiller ve yaşlılar arası bağların güçlendirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında düzenlenecek etkinlikler yoluyla yaşlılarla buluşturulacak gençlerin yaşlıların yaşam tecrübelerinden faydalanması da amaçlanıyor. Projenin nihai hedefi ise yaşlıların sosyal yaşama daha aktif katılımlarını teşvik edip, yalnızlık duygusuna kapılmalarının önüne geçmek.

Bu doğrultuda imzalanan protokole göre 60’ı huzur evi sakini yüz yaşlıdan oluşacak ve aralarında gençlerin de yer aldığı toplam 150 kişilik grupla 6 ay süresince sinema, tiyatro ve kültürel geziler gibi sosyal aktiviteler gerçekleştirilecek. Yaşlı ve gençlere psikologlar ve sosyologlar gözetiminde eğitim ve seminerler verilecek. Projeden elde edilen veriler rapor haline getirilip bu alanda uygulanması ön görülen çalışmalara rehber olacak.  Süre sonunda projeye gönüllü katkı sunan gençler tarafından yaşlıların biyografileri hazırlanıp anı olarak yıllık haline getirilecek.

Aralık ayında başlanması planlanan projenin detaylarına yönelik protokol Vali Cüneyt Epcim ile Dernek Başkanı Veysel Akbaş tarafından imzalandı. Vali Epcim, yaşlılar ve gençler arasındaki bağları güçlendirmeye yönelik projenin, örf, adet ve geleneklerin yeni nesillere aktarılmasına olanak sağlaması noktasında güzel bir çalışma olduğunu dile getirdi.

Başkan Akbaş ise Vali Epcim’e katkı ve destekleri dolayısıyla teşekkürlerini bildirdi. İmza töreninde İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mevlüt Birkanım da yer aldı.
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız


Haber Ara
Haberler