Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Bayburt Haber
1104

Orhan Ardahan 76 Yaşında Hayata Veda Etti


Mustafa Aker
Mustafa Aker
19.08.2020 15:08:37 Orhan Ardahan 76 Yaşında Hayata Veda Etti

Bayburt Kültürü ve Folklörü diyince akla gelen isimlerden Bayburt Belediyesi nde uzun yıllar  'Fen İşleri Müdürlügü yapan  yüreği Bayburt sevgisiyle dolu; Uzun yıllar Bayburt Folklor Derneğinde başkan ve yöneticilik yapmış Bayburt Barı'nın Ustalarından Orhan Ardahan 76 yaşında yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayata veda etti
 
Bayburt Rehberi Medya Grubu olarak Değerli Büyüğümuze Cenab I Hakk tan rahmet Kederli Ailesine Sabır ve Başsağlığı dilyoruz.
 
Faruk Nafiz Kılıçalan'ın Kaleminden Orhan Ardahan Kimdir
Orhan ağabeyimiz; namı diğer Orhan Baba! Bayburt Belediyesinin mütevazı 'Fen İşleri Müdürü'dür. Bizim kuşak gençlerinin en önde gelen idollerinden biridir. Kendisi tıpkı yukarıda zikrettiğimiz Bayburt'un örnek şahsiyetleri gibi, kültürlü, çelebi, sağlam karakterli, yüreği Bayburt sevgisiyle dolu; ciddi ve vakur bir ağabeyimizdi. Uzun yıllar Bayburt Folklor Derneği başkanlığını özverili ve kısıtlı imkânlarla deruhte etmiştir.

Köklü ve asilzade bir ailenin ferdi. Şingah mahallesinden! Kuşağı içerisinde memleketin kültürel inkişafına en çok katkı yapan kişidir..

Fen İşleri Müdürlüğü'nün yanında kültürel hayata da çok önemli katkılar yapmıştır. Eğer önü açılsaydı, ülkemizin bu gün en önde gelen tiyatrocularından hem oyuncu hem de yönetmen olarak ismini yazacak kabiliyette birisi olurdu.

Orhan Ağabeyi, bizim kuşağa çok şey vermiştir. Birçok oyunda beraber hem oyuncu, hem de yönetmenimiz olarak ayni sahneyi paylaşma şansını elde ettik. Rahmetli Cemalettin Kumbasar ile “İnsan Sarrafı” ve “Büyük Köprü” gibi gerçekten büyük ve profesyonel sahnelerin bile oynamakta zorluk çektikleri oyunları memleketin mütevazı ortam ve imkânlarında kotarmak kolay iş değil dostlar, bu iş ancak Orhan Baba gibi becerikli ve kültüre aşina, sevdalı insanlarla başarılabilirdi ve o imkânsızlıklar aşılarak başarılmıştır.

Çelebi, hatır gönül erbabı, mütevazı, hanedan ve nüktedan, İstanbul Türkçe'sini güzel konuşan, giyim ve kuşamına önem veren, vefalı ve vizyonu olan bir ağabeyimizdir.

Balıkesir Altınoluk'ta ikamet, değerli büyüğüm ellerinden öperim.



Vefat Tarihi : 19.08.2020


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız


Haber Ara
Haberler