Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Siyaset
1518

Ak Parti Bayburt 7. Olağan İl Kongresi Kapalı Spor Salonunda Yapıldı


Mustafa Aker
Mustafa Aker
09.02.2021 10:16:54 AK Parti Bayburt 7. Olağan İl Kongresi Kapalı Spor Salonunda yapıldı

Yapılan seçimlerde tek aday olarak girildi ve mevcut İl Başkanı Hacı Ali Polat AK Parti Bayburt İl Başkanlığına yeniden seçildi. 
 
İl Başkanlığına Yeniden Seçilen Hacı Ali Polat'ın yönetiminde; 
Ali Hikmet Atayeter,
Aliye Okumuş, 
Binali Cebeoğlu, 
Bünyamin Bayazit, 
Dursun Ali Barın, 
Elif Şengün, 
Emre Sevimli, 
Hacı Dursun Selçuk, 
Hacı Mehmet Kayalı, 
Hayrettin Gülümser, 
İhsan Akbulut, 
Lengiz Kayaalp, 
Mecit Türkoğlu, 
Murat Eraslan, 
Mustafa Daştan, 
Nail Koçoğlu, 
Nazmi Mazlum, 
Nesli Kocabey, 
Nurettin Memiş, 
Ömer Akdeniz, 
Salim Aslanhan, 
Selçuk Topsakal, 
Seyfullah Kaya, 
Süleyman Nadir Akkoyun, 
Temel Yolcu, 
Tevhit Köroğlu, 
Turgut Çalışkan, 
Yaşar Güneş 
Yusuf Karaman yer aldı. 
 
Disiplin Kurulu üyeliklerine ise; 
Bekir Çetin, 
Halil Cangi, 
Rüstem Atmaca,
Burhani Altınay
Turgut Kaban seçildi.   

Naci Ahıskalıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı kongrede açılış ve protokol konuşmalarının ardından AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş bir konuşma yaptı. 

Kurtulmuş, Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde 19 yıllık bu süreç içerisinde fevkalade önemli adımlar atıldığını kaydederek, “Önceden hatırlıyorum acaba dışarısı ne der. Acaba Avrupa Birliği ne der. Acaba ABD ne der, IMF ne der. Acaba falanca ne der filanca ne der. Türk siyaseti kendisini hizaya sokuyordu. Biz diyoruz ki gavurun ne dediği değil milletin ne dediğine bakıyoruz. Ve yolumuza devam ediyoruz. Ne dediler Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kara sınırlarının dışına çıkamazsınız. Elimizde kimin ne söylediğinin kayıtları var. Biz ne yaptık Libya hükümetiyle anlaşarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki haklarını koruduk. Mavi vatanımıza sahip çıktık. Eğer biz dışarısı ne der diye baksaydık Oruç Reis gemimiz etrafında Türk firkateynleri, üstünde Türk helikopterleri ve savaş uçaklarıyla Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz arayamazdık. Onlar ne der diye bakmadık milletimizin ihtiyacı, milli menfaatimiz nedir diye ona baktık ve bu adımları attık” diye konuştu.

Kongreye Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Bayburt Milletvekili Fetani Battal, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, siyasi parti temsilcileri, çevre illerden milletvekilleri ve belediye başkanları ile partililer katıldı. 

 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız