Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Sağlık
1193

112 Acil Çağrı Hattı Hizmete Girdi


Mustafa Aker
Mustafa Aker
25.02.2021 11:31:11 112 Acil Çağrı Hattı Hizmete Girdi

Acil çağrıların tek çatı altında birleştirilmesine yönelik İçişleri Bakanlığı’nın 112 Acil Çağrı Merkezleri Projesi kapsamında Bayburt’ta “112” üzerinden çağrı alımlarına başlandı.
 
Bayburt'ta 112 Acil Çağrı Hattı'nın hizmete açılması  dolayısıyla tören düzenlendi.
 
Vali Cüneyt Epcim törende acil çağrıların tek çatı altında toplanmasına yönelik çalışmanın İçişleri Bakanlığı'nın vizyon projelerinden biri olduğunu söyledi.
 
 112 Acil Çağrı Merkezi'nin Bayburt'ta bugün itibariyle tek numara üzerinden acil çağrılara yanıt vermeye başladığını bildiren Vali Epcim, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun özel gayretleriyle ve vizyoner bakışıyla oluşmuş 112 Acil Çağrı Merkezleri'nde bütün acil durumların yönetildiği bir Acil Durum Merkezi oluşturulması fikri gerçekten önemli bir çalışmaydı. 
 
Bugün Bayburt ilimizde 112 Acil Çağrı Merkezi'nde bütün acil durum numaralarını artık bir arada toplamış bulunuyoruz.” dedi.
 
Vali Epcim, vatandaşların tek numara üzerinden 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak sağlıktan güvenliğe bütün acil durum ihbarlarını yapabileceklerini ifade etti.
 
Törenin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen bir yangın ihbarını yanıtlayan Vali Epcim, çağrıyı ilgili ekipleri yönlendirdi.
 
112 Sıhhi İmdat, 155 Polis, 156 Jandarma, 110 Yangın İhbar, 177 Orman Yangın İhbarı ve 122 AFAD gibi acil çağrı hatlarına gelen aramalar bundan böyle tek merkez üzerinden yönlendirilecek. Merkezde Türkçe'nin yanı sıra Arapça, Almanca, Rusça ve İngilizce olmak üzere 5 dilde acil çağrılara yanıt verilecek. Proje ile vatandaşların ulusal kapsamda tek acil çağrı numarası olarak “112”yi kullanmaları ve acil durumlara etkin müdahale amaçlanıyor


Kaynak : Bayburt Valiliği




Adınız


Haber Ara