Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Siyaset
720

Chp 97 Yaşında


Mustafa Aker
Mustafa Aker
10.09.2020 10:14:38 CHP 97 Yaşında

Atatürk Anıtına çelenk koyan CHP Bayburt il Başkanı Necip Erel üyelerin  katılımıyla  yazılı bir açıklama  yaptı
 
CHP Bayburt İl Başkanı Necip Erel, burada yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisinin temelinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde emperyalizme karşı direniş, Kuvayi Milliye ruhu Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti vardır” dedi.
 
Erel, ekonomik verilerle iktidara eleştiriler getirdiğini ifade eden CHP Bayburt İl Başkanı Erel; “Temeli 4 Eylül 1919 tarihinde Sivas Kongresinde atılan ve 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisi 97 yıldır ülkemizin ve halkımızın hizmetindedir. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi büyük önderimiz  Mustafa Kemal Atatürk ve ulusal kurtuluş savaşına yürekten inanmış dava arkadaşları tarafından kurulduğu günden bu yana bağımsızlığın, demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin, adaletin ve bölünmez bütünlüğün güvencesi ve yılmaz savunucusu olarak varlığını sürdürmektedir.
 
Cumhuriyet Halk Partisinin temelinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün önderliğinde emperyalizme karşı direniş, Kuvayi Milliye ruhu Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti vardır. Cumhuriyet Halk Partisinin geçmişinde Dumlupınar vardır. Sakarya vardır. İzmir’ in dağlarında açan çiçekler, Kıbrıs’ın Beşparmak dağlarına şehitlerimizin al kanlarıyla yazılan özgürlük mücadelesi vardır. Atatürk ilke ve devrimleri üzerine oturan cumhuriyetimizin aydınlanma hareketi vardır. Sosyal demokrasi ve sosyal devlet anlayışı vardır.
 
Ana felsefemiz ülkenin bağımsızlığını, ekonomik büyümeyi sağlamak, cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırmak güçlü, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik parlamenter sistemi  oluşturmak, ana eksenimiz budur. Bu eksen milyonların benimsediği  içselleştirdiği eksendir. Bu ekseni belirleyen Mustafa Kemal Atatürk Çağdaş uygarlığı yakalamanın ve aşmanın yollarının  bilgiyle, bilimle, üretimle aşılacağını belirterek Cumhuriyetin kuruluş yıllarında üretim ekonomisini uygulamaya koymuştur.
 
Çağdaş uygarlığı Üniversitelerinizle, insan kaynaklarınızla, güçlü bir üretim ekonomisiyle aşarsınız. Dünyada saygınlığı olan bir ülkeyi ancak böyle inşa edebilirsiniz. Ülkemizin ekonomik bağımsızlığının temelinde üretim en önemli unsurdur.
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız


Haber Ara
Haberler