Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Siyaset
1665

İyi Parti Yılmaz Kırıcı'yla Devam Dedi


Mustafa Aker
Mustafa Aker
13.07.2020 01:19:25 İYİ Parti Yılmaz Kırıcı'yla Devam Dedi

İYİ Parti Bayburt 2. Olağan Kongresi Parti Lokalinde gerçekleşti
 
Tek Aday Mevcut Başkan Yılmaz Kırıcı Divan Başkanlığını İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın yaptığı kongrede tekrar başkan seçildi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede faaliyet raporunun okunmasının ardından İl Başkanı Yılmaz Kırıcı bir konuşma yaptı. 
 
İyi Parti İl Başkanı Yılmaz Kırıcı yaptığı konuşmasında ekonomiye değinerek Bayburt un sorunlarını, Bayburt’un sorunlarını ve Partilerinin  iktidarında sorunların ortadan kalkacağına yeniden üreten Türkiye’yi tesis edeceklerini ifade etti.
 
Partilerinib  Türkiye’de siyaset yapma kabiliyetinin ortadan kalktığı bir ortamda kurulduğunu ifade eden, 21. dönem Bayburt Milletvekili olan Şaban Kardeş, yaptığı konuşmada, yeni kurulan İYİ Partinin ilk seçimlerde yüzde 10 gibi önemli bir oy aldığını, 2002 yılındaki şartlarda kurulmuş olsaydı yüzde 50 oy alırdı vurgusunu yaparak iktidarın icraatlarını eleştirdi.
 
Kongrenin Divan Başkanlığını yapan İYİ Parti Yerel yönetimlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise, AK Parti’nin 2002 yılında kurulduğunda üç Y ile mücadele edeceklerini söyleyerek yola çıktığına dikkat çekerek şunları söyledi: “ Aradan geçen 18 yılın sonunda, yolsuzluk konusunda dünya sıralamasında ilk 15’nci sıradayız.
 
Adalet yerlerde sürünüyor ve Türkiye’de adalete güvenenlerin sayısı yüzde otuzların altındadır. Yasaklar konusunda ise ağzını açanı içeri atıyorlar. İYİ Parti ülkenin içerisinde bulunduğu durumdan kaygılanan, endişe eden ve bir şeyler yapabilir miyiz diye yola çıkan arkadaşların oluşturduğu bir harekattan ibarettir.
 
 Çok zor ve sıkıntılı günler geçirdik, Türkiye’de parti kurmak öyle kolay değil. Nelerle muhatap olduğumuzu iyi biliyoruz. Kongre yapmak için salonları bile kiralayamaz duruma geldik. Ama memleketimiz için bir şeyler yapacağımıza inandık güvendik ve sizlerle yola çıktık” diye konuştu.
 
“Değişmez denen çok şeyi değiştirdik”
 
İYİ Parti’nin hiç kimseye bir borcunun olmadığını o nedenle bu partiyi satın alma gibi veya tahakküm etme gibi düşüncesi olanların bunu aklından bile geçirmemesi gerekir diye konuşmasını sürdüren Yaşar. “ Hiç kimseye diyet borcumuz yoktur. 
 
Birilerine diyet ve minnet borcu olmayanlar göğsünü gere gere siyaset yapar ve halkın içerisinde rahat dolaşır. İşte bizler buğün bunu rahatlıkla yapıyoruz. Aksi takdirde parlamentoda olamazdık. 
 
 Millet ittifakı olarak genel ve yerel seçimlerde baktığınız zaman değişmez denen çok şeyi değiştirdik. İktidarın bütün bu telaşı önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleridir.
 
 Bu şartlar altında Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi Sayın Cumhurbaşkanı’nın seçilme şansı yok. İYİ Parti olarak biz diyoruz ki, iyi günlerden geçmiyoruz. 
 
İşsizlik diz boyu, ekonomide ve tarında dünya kadar problem var, diğer taraftan salgın hastalığı ile uğraşıyoruz, bütün bu sıkıntılar yaşanırken Genel Başkanımız diyor ki,  gelin bir masa etrafında toplanalım ve memleketin meselelerini görüşelim diyor. Ayrıca bizler parlamentoda ülkenin her türlü sorunlarını gündeme getiriyor ve çözümlerini de önererek alın bunu değerlendirin diyoruz. 
 
Ülkenin yararına olan konulara her zaman destek veriyoruz. Ama bunun yanı sıra Cumhurbaşkanlığı bütçesine ise ret oyu verdik. Dedik ki senin günlük harcaman milyon. 
 
Yani insanlar bu kadar sıkıntı yaşarken senin şan şöhret ve şah şaha içerisinde yaşaman doğru bulmuyoruz dedik” diye konuşmasını sürdüren Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın ve diğer konuşmacıların yaptıkları konuşmaların tamamını görüntülerde izleyebilirsiniz.
 
Yoğun ilgini yaşandığı İYİ Parti Bayburt 2.Olağan il kongresine , İYİ Parti Yerel yönetimlerden sorumlu Başkan yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, 21. Dönem Bayburt milletvekili Şaban Kardeş, İYİ Parti Bayburt Kurucu İl Başkanı Süleyman Burç, İYİ Parti Gümüşhane İl Başkanı Ali Ateş , Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt İl Başkanı Necip Erel, Saadet Partisi Bayburt İl Başkanı Abdulmecit Pekmezci, Gelecek Partisi Bayburt İl Başkanı Nazir Güler, İYİ Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Mevlüt Bektaş, Cumhuriyet Halk Partisi Bayburt Merkez İlçe Başkanı Maksut Erol, Saadet Partisi Bayburt Başkan yardımcısı Erol Bırni, Gelecek Partisi Bayburt Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Tekin,  İYİ Parti Demirözü İlçe Başkanı Necati Fidan, İYİ Parti Bayburt Merkez İlçe Başkanı Yusuf Ergül ve İYİ Parti Bayburt Kadın Kolları il Başkanı Süreyya Hancı ve parti üyeleri katıldı.
 
İl Başkanı Yılmaz Kırıcı’nın tek aday olarak girdiği seçimde yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluştu:
 
İl Yönetim Kurulu Asil Üyeler:                                                             

Abit  Durmuş 
Adem  Ergül 
Adnan Yıldızhan
Ahmet Kemal Başar
Aydın Turgut
Ahmet Kelleci
Feyyaz Koçanoğlu
Gürbüz Kadakal 
Halit Serhat Boran
Harun Sekmenli
İbrahim Köse
İsmet Akyüz
Mehmet Güveli 
Mikdat Dodo
Muammer Demirel
Murat Galip Türker
Naim Koçoğlu
Sadettin Aslan
Sinan Keskin
Süreyya Hancı
Taner Kaban
Turgay Hancı
Vasip Turgut
Yunus Özyıldırım

 
Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
 
Selman Karaoğlu
Şahin Oruç 
Mediha Köklüce
Tülay Ayhan
Kader Ergül
Songül Karakelle
Meryem Demirci
Gülsüm Temel
Çetin Ergül
Semra Kelleci
Salih Terzi
Aytaç Saka
Veli Kocatürk
Tuncay Irmak
Semra Diktaş
Samude Burç
Adem Budak
Abdullah Deligöz
Süleyman Tütüneken
Mecit Arslan 
 
Disiplin Kurulu Asil Üyeler                                                                  

Hikmet Çelebi 
Muammer Yılmazoğlu
İzzet Erbay
Erdal Saatçı
Nizamettin Çakır
Necdet Keskin
Temel Kadakal
İshak Yıldırım
Necati Sansu

Disiplin Kurulu Yedek Üyeler
 
Hasip Sancar
Umut Irmak
İhsan Piri
İbrahim Danayiyen
Naci Tokay 
 
Üst Kurul Delegesi

Yılmaz Kırıcı                                                  
 
Üst Kurul Delegesi
 
Yusuf Ergül


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız