Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Spor
930

Bayburt'ta Boks Eğitim Merkezi Açılıyor


Mustafa Aker
Mustafa Aker
19.10.2020 16:47:44 Bayburt'ta Boks Eğitim Merkezi Açılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Daire Başkanı ve eski milli güreşçi Selçuk Çebi, Boks Spor Eğitim Merkezinin açılması için Bayburt'u ziyaret eerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Ķöse ile bir süre görüştü
 
Daha sonra Spor Salonunda antreman yapan boksörlerle bir süre sohbet etti.
 
Daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse ve Spor Eğitimi Daire Başkanı Selçuk Çebi, spor alanlarında ve stadyumda incelemede bulundu.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse Bayburt’ta açılacak olan Boks Spor Eğitim Merkezi hakkında şunları söyledi:
 
“Bayburt’ta boks sporunda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonlarını çıkarmak için, Boks Spor Eğitim Merkezinin açılabilmesi amacıyla Spor Eğitimi Daire Başkanımız Selçuk Çebi’yi ilimizde misafir ediyoruz. Bu konuda tesislerimizi gezdirdik ve her türlü bilgiyi kendilerine vermiş bulunuyoruz. Şimdiden destekleri konusunda teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
Bayburt’ta Boks Spor Eğitim Merkezinin açılması için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ziyaret eden Çebi, “ Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanımızın ve Genel Müdürlerimizin Bayburt’a selamlarını iletmek istiyorum. Bizim öncelikli amacımız Gençlik ve Spor Merkezlerini Türkiye’nin her bölgesinde branşa özgü genişletme ve sporu tabana yaymaktır. Bu anlamda bizim 45 tane eğitim merkezimiz var. Buralarda 800 civarında öğrencimiz eğitim görüyor. Bu sayı her yıl genişleterek çoğaltıyoruz. Sporcu Eğitim Merkezlerimiz öğrencilerimize hem eğitim anlamında destek vermek, hem de onlara performans katmak için kurulmuştur. Amacımız 81 ilimize bu merkezleri kurmaktır. Ancak bunları illerin branşlardaki özelliklerine göre yaymak istiyoruz. Bu açıdan bakıldığında Bayburt ilimiz boks sporunda gerçekten çok başarılı sporcular yetiştirmiştir. 
 
Türkiye’ye mal olmuş olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmiş Şipal kardeşlerimiz var. Genç kardeşlerimizin ise Türkiye’de elde ettikleri başarılar bizleri gururlandırıyor. İnşallah bu kardeşlerimize dahi iyi imkanlar sunacak eğitim merkezimizi burada başlatarak hizmet vermek istiyoruz.
 
Amacımız onların Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda başarılar elde ederek bayrağımızı gönlere çektirip İstiklal Marşımızı okutmalarıdır. Bu nedenle bakanlık olarak buradayız ve sayın bakanımızın talimatıyla en iyi şekilde eğitim merkezini ve aynı zamanda Bayburt’a yapılacak olan yatırımlar içerisinde 4 bin kişilik spor salonunu da Bayburt’ta kazandıracağız. 
Bu yatırımların takibi için özellikle il müdürlüğümüze ve siyasilerimize görev düşmektedir”Dedi.
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız