Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Ekonomi
1844

Bayburt Kızılay Şubesi'nden İleriyi Düşünün Geri Dönüştürün Projesi


Mustafa Aker
Mustafa Aker
06.04.2021 16:04:46 Bayburt Kızılay Şubesi'nden İleriyi Düşünün Geri Dönüştürün Projesi

Bayburt Kızılay Şubesi Çevre bilincinin gelecek kuşaklara taşımak hem de Kullanabilir Çöplerin canlılara ve doğaya katkı sağlanması amacıyla "İleriyi Düşünün Geri Dönüştürün "Projesi hizmete gireceģi günü bekliyor
 
Projenin Sahibi ve ayni Zamanda Türk Kızılayı Bayburt Şube Başkanı Hümeyra Çelik;"Büyük bir özveri ile hazırladığımız “İleriyi Düşün, Geri Dönüştürün” projemiz çok şükür onay aldığını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti;"

Bu projeyle; kullanılabilir tarzda olan çöplerin, diğer çöplerden ayrı konteynırlarda toplanıp değerlendirilerek, hem canlılara hem de doğaya katkı sağlanması hedeflemekteyiz. 
 
Projemiz kapsamında:
Halkın atıkların ayrıştırılması, geri dönüşüm ve yeniden kullanımı konularında bilinçlendirilmesi
 
-Sokak hayvanlarının beslenmesi
-Çevre kirliliğinin önlenmesi
-Organik Gübre üretilmesi planlanmakta
 
Yine proje kapsamında yaklaşık olarak 10 bin kişiye geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandırılması, hedef kitlenin %60’ının atıkları ayrıştırarak atması ve 12 mahalleye konteynır yerleştirilmesi hedeflemekteyiz.
 
Projemiz hayata geçirildiğinde ilk aşama olarak çöplere atılan, koku ve parazit riski olmayan gıda atıklarından hayvanların beslenmesine elverişli olanlar konteynırlarda toplanarak sokak hayvanlarına ulaştırılacak. 
 
Diğer yandan atılan çöplerin %60’ını oluşturan ve organik gübre yapmaya müsait olan sebze-meyve atıkları, yumurta kabuğu, yaprak, çim, çay ve çay torbaları gibi ürünlerin geri dönüşüm konteynırlarına toplanarak belirlenen arazilere iletilip organik gübre üretilecek. 
 
Üretilen organik gübreler uygun fiyatlarla satışa sunularak tarımsal alanlarda kullanılabilecek. Bu sayede hem sokak hayvanları beslenecek, hem çevre temizliği sağlanmış olacak, hem de tarıma katkı sunulmuş olacak.
 
Bayburt Şubemizin hazırlamış olduğu bu projeyle Bayburt Belediyesi ve Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü paydaş kuruluşlar olarak görev alacak.
 
Projemizin paydaşlarından biri olan Bayburt Belediyesi; çeşitli mahallelere projeye uygun konteynırlar koyarak çöplerin toplanması ve ayrıştırılmasını sağlayacak ve bu sayede sokak hayvanlarının beslenmesi sağlanacak.
 
Projemizin  diğer bir paydaşı olan Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ise toplanan atıkların belirlenen arazilere nakledilerek organik gübre elde edilmesini sağlayacak.
 
Kısa bir süre sonra projemizi paydaş kuruluşlarımızla birlikte hayata geçireceğiz. Bu proje sayesinde hem sokak hayvanları beslenecek, hem çevre temizliğine katkı sunulacak, hem de organik gübre üretimiyle tarıma katkı sağlanacak. Projemizin Bayburt’umuza  hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız