Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Kültür Sanat
690

Kenan Yavuz Etnografya Müzesine Tütap'dan Ödül


Mustafa Aker
Mustafa Aker
21.12.2021 14:36:16 Kenan Yavuz Etnografya Müzesine TÜTAP'dan Ödül

Kanan Yavuz Etnografya Müzesi'ne Türkiye Tanıtma Platformu (TÜTAP) tarafından "Kültür ve Turizm Elçisi Beratı" ile "Turizm ve Tanıtma Ödülü" verildi.
 
2021 yılında "Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri" yarışmasında "2021 Silletto Ödülü"nü alan Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'ne bir ödül de TÜTAP'tan geldi. Avrupa'da kazandığı ödülle Türkiye'nin ve köy kültürünün tanıtımına sunduğu katkı nedeniyle Kanan Yavuz Etnografya Müzesi'ne "Kültür ve Turizm Elçisi Beratı" ile "Turizm ve Tanıtma Ödülü" verildi.
 
TÜTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, Türkiye'nin tanıtılması adına birçok vizyon proje yürüttüklerini, bunun yanında ülke tanıtımına katkı sağlayan kişi ve kurumlara ödüller verdiklerini bildirdi.
 
Kenan Yavuz Etnografya Müzesi'nin Avrupa'nın seçkin bir ödülüne layık görülmesi nedeniyle Yavuz'u tebrik eden Yıldız, bu müzenin yapılacak çalışmalara örnek olmasını ve sayılarının artmasını diledi.
 
Müzenin Türkiye'nin köy kültürünün tanıtımında kazandığı ödülle de önemli bir rol üstlendiğini kaydeden Yıldız, kültür turizmi kapsamında ağırlanacak 70 milyon turistin, "her şey" dahil sistemde gelecek 100 milyon turistten daha fazla milli gelire katkı sağlayacağı değerlendirmesinde bulundu.
 
Müzenin kurucusu Kenan Yavuz da her iş adamının yetiştikleri, beslendikleri coğrafya ödemeleri gereken bir borç olduğunu belirterek, "Bizimkisi bir borç ödemesi, vefa vazifesiydi" dedi. 
 
Köyünün mimari dokusunun kaybolmaya yüz tuttuğu bir dönemde böyle bir girişime başladığını hatırlatan Yavuz, projenin dünyanın en prestijli ödüllerinden biriyle buluşmasından onur duyduklarını ifade ederek, TÜTAP'a teşekkür etti.


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız