Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Sağlık
876

Havalar Soğudu Vakalar Artmaya Başladı


Mustafa Aker
Mustafa Aker
26.10.2020 11:18:39 Havalar Soğudu Vakalar Artmaya Başladı

Havaların soğumasıyla beraber kentte Coronavirüs vakalarında artış görüldü
 
Türkiye Geneliyle beraber Bayburt'ta da artan vakalar üzerine Bilim kurulu üyesi Kara  önemli açıklamalarda yaptı
“Yaz aylarında bizim yakın mesafede 5-6 dakikada bulaştırma gibi bir riskimiz varken bu kış aylarında yakın mesafede 1-2 dakika gibi bir süreye inmeye başladığını ifade eden  Kara, hasta sayısındaki artışın önüne geçilmesi için, okulun devamının sağlanabilmesi için bu dönemde maskeye, mesafe kuralına çok daha dikkat edilmesi gerektiğini; bizim avantajlı, virüsün avantajlı olduğu dönemler var.
 
 Önümüzdeki günler virüs için avantajlı günler. İnsanlar daha kapalı ortama girecekler, havalandırma şansının biraz daha azaldığı ortamlarda bulunacaklar, biraz daha yakın bulunmaya başlayacağız, bunların hepsi virüs için avantaj.” dedi.
 
Diğer Önemli Bir Konu ise Bayburt’ta vaka artışı dikkat çekmesidir.
 
Bayburt’ta son günlerde vaka sayıları günlük olarak 40 ile 60 arası değişmektedir.Bu sayıların böyle devam etmesi durumunda haftalık ortalama 300 – 350 civarında koronavirüs vakasının yaşandığı gerçeğini ortaya çıkıyor.
 
Öte yandan evlerinde koronavirüs tedavisi gören hastaların sayısı 300 ile 400 arasında değişkenlik gösteriyor. Ancak bir taraftan evlerinde ve hastanede pozitiften negatife dönen ve koronavirüsü yenen hasta sayısı da her geçen gün artarak devam ediyor. Bu güne kadar 4 bin civarında hasta evlerinde tedavi görerek sağlığına kavuşmuş durumda.
 
Koronavirüs vakasının görüldüğü ilk günden bu yanan Bayburt’ta 23 bin üzerinde test yapılırken, 5 bin 500 civarında pozitif vaka tespit edildi. 5 bine yakın hasta ise tedavi edilerek sağlığına kavuştu.
 
Hastanede koronavirüs tedavisi gören hastaların sayıları günlük olarak değişkenlik gösterirken, koronavirüsten bu güne kadar 72 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerin büyük bir çoğunluğu 65 yaş üzeri hastalardan oluşuyor.
 
Koronavirüsle mücadelenin ilk sırasında maske, sosyal mesafe ve hijyen büyük önem arz ederken, hastanede ve evlerinde tedavi gören hastalar için gece gündüz demeden insan üstü çaba sarf eden sağlık çalışanlarını takdir etmek ve onlara kolaylık dilemek gerektir. 
 
Bütün bu gelişmeler yaşanırken, Bayburt’ta pozitif vaka sayısı, taburcu edilen veya testi negatif çıkan hasta sayısı günlük olarak değişkenlik gösteriyor.
 
 
 
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız


Haber Ara
Haberler