Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Sağlık
734

Bayburt Aile Hekimlerinden 1 Günlük İş Bırakma Eylemi


Mustafa Aker
Mustafa Aker
15.12.2021 15:50:44 Bayburt Aile Hekimlerinden 1 Günlük İş Bırakma Eylemi

Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr.Burak Suiçmez Türkiye Geneliyle eş zamanlı olarak yapılan 1 Günlük İş Bırakma ile ilgili basın açıklaması yaptı

Bayburt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Burak Suiçmez;"Bayburt Aile Hekimleri Derneği YK kararı, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu YK kararı, muhtelif sendika ve hekim örgütlerinin YK kararları gereği bugün hekimler olarak iş bırakma eylemi yapmaktayız.

Bayburt Aile Hekimleri Derneği Başkanı Suicmez yaptığı açıklamasında;" Açıklamamıza geçmeden önce hepinizi meslek şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum.
 
Bizler; “statü, hak ve yetkilerimizi asla kötüye kullanmayacağımıza, kimseye zarar vermeyeceğimize, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden insan sağlığını her şeyin üzerinde tutacağımıza” yemin ederek hekimlik mesleğine başladık
 
Bu yeminimizi yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.  Ancak son dönemde uygulanan ve özellikle sağlık çalışanlarının haklarını ilgilendiren sağlık politikaları, sadece bizler için değil ülkemizin genel sağlık sisteminin işleyişi açısından da önemli sorunları ortaya çıkarmaktadır. 
 
Bildiğiniz gibi sağlık sistemindeki başarı ve verim; bu ülkede yaşayan her bireyin sağlığını yakından ilgilendirmektedir ve en nihayetinde toplumun genel sağlığının korunması anlamına gelmektedir. Hekimler ise sağlık sisteminin temelidir.
 
Bu temelin güçlü olması, sağlık sisteminin ve toplum sağlığının güçlü olmasını da beraberinde getirmektedir.
 
Oysa biz hekimler bugün bir yandan Covid-19 pandemisinin ortaya çıkardığı ağır iş yükü ve stresiyle insanlarımızın sağlığını korumak için mücadele verirken diğer taraftan anlam veremediğimiz bir biçimde özlük ve mali haklarımızı kaybediyoruz… 
 
Bu yıl binlerce meslektaşımız bu şartlar altında daha fazla çalışmak istemediği için işten ayrıldı. Çalışanlar ise zor şartlar altında insanlarımızın sağlığını korumak için mücadele etmeye devam ediyor.
 
Son zamanlarda maaş zammı olarak lanse edilip aslında sadece emekliliğe yansıyan hakkımız olan maaş düzenlenmesinin  siyasete alet edilmesini, ve bu sebeple iş arkadaşlarımızı bizlere karşı örgütleyen ve çalışma ahengimizi bozan sendikaları kınıyoruz"Dedi.
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız


Haber Ara