Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Sağlık
1355

Yeni Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı


Mustafa Aker
Mustafa Aker
30.11.2020 15:53:31 Yeni Devlet Hastanesi Hizmete Açıldı

Bayburt’ta sağlık hizmetleri altyapısını güçlendirerek sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltecek yeni Bayburt Devlet Hastanesi hizmete açıldı
 
200 yataklı yeni hastane 52 bin metrekare kapalı alanıyla adeta mini bir şehir hastanesini andırıyor. Vatandaşlara 55 poliklinik, 22 diyaliz ünitesi ve 33 kişilik yoğun bakım birimi ile hizmet verecek hastane, yatak kapasitesinin ihtiyaç duyulması halinde iki katına kadar artırılabileceği şekilde tasarlandı.
 
Vali Cüneyt Epcim, hasta kabulüne başlayan hastanenin ilk gününde sağlık çalışanları ile bir araya geldi.
 
Yeni Bayburt Devlet Hastanesi'nin başta Bayburt olmak üzere vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Vali Epcim, “Bayburt'umuzda bugün yine tarihi bir güne şahitlik ediyoruz. 200 yataklı yeni devlet hastanemizin bugün itibariyle hizmet vermeye başlamasının mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.
 
Vali Epcim, “Şu an itibariyle 200 yatak kapasitesine sahip fakat bu kapasitenin ihtiyaç halinde iki katına kadar artırılabileceği, eski hastaneye göre poliklinik hizmet kalitesinin oldukça yükseleceğini değerlendirdiğimiz, ameliyathane hizmetlerinin çok daha rahat yapılabileceği bir ortamı Bayburtlular kazanmış oldular
 
Yeni hastanenin sağlık hizmetlerindeki standardı yükselteceğini ifade eden Vali Epcim, yatırımın bu anlamda Bayburt'a önemli kazanım sağlayacağını belirtti.
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız