Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Bayburt Haber : Ekonomi
510

Müsiad Bayburt Tkdk Eğitim Toplantısı Düzenledi


Naci Ahıskalıoğlu
Naci Ahıskalıoğlu
03.11.2023 16:44:40 MÜSİAD Bayburt TKDK Eğitim Toplantısı Düzenledi

TKDK (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Türkiye’de 42 ilde bulunmaktadır. MÜSİAD Bayburt Başkanı Emre Bayrak’ın Bayburt’un TKDK’ye dahil edilmesi, topluma fayda sağlama amacıyla 2 yıldır üzerinde çalışarak bugüne kadar ilde olmayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunu yoğun çabalardan sonra Bayburt'a kazandırmıştır. TKDK destekleri 2024 yılında proje almaya başlayacaktır.

Proje Hazırlama ve Eğitim Toplantısı düzenleyen MÜSAD Bayburt Bakanı Emre Bayrak, iş insanlarına, STK temsilcilerine, Samsun’dan sunum yapmak için gelen TKDK Uzman Danışmanı Alkan Yener’e ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

 Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu: TKDK

 4 Mayıs 2007 tarih ve 5648 sayılı Kanunla kurulmuştur. Amacı; ulusal kalkınma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmektir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olan TKDK, kamu tüzel kişiliğini haiz, idari ve mali özerkliğe sahip, özel bütçeli bir kamu kurumudur.
 
Avrupa Birliği’nin aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturduğu Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın, Kırsal Kalkınma Bileşeni kapsamında hazırlanan IPARD Programı’nın uygulanmasından sorumlu olan TKDK, Avrupa Birliği Komisyonu’nun gerçekleştirdiği akreditasyon ve yetki devri sürecini 30 Ağustos 2011 tarihi itibariyle başarı ile tamamlamış ve IPARD desteklerini kullandırmaya başlamıştır.
 
Faydalanıcılara uygun harcamalar karşılığında sağlanan ve %50 ile %65 arasında değişen mali desteğin kaynağı, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Eş-finansmanıyla oluşturulan IPARD Programı Fonudur. “Kamu Katkısı” olarak adlandırılan bu destek, program çerçevesinde gerçekleşmiş yatırımlar için geri ödemesiz olarak kullandırılmaktadır.


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız