Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Spor
1225

Bayburt 1918 Futbol Kulübü Başkanı Bünyamin Yazoğlu;"yeni Sezonda Hedef Profesyonel Lige Çıkmak"dedi


Mustafa Aker
Mustafa Aker
21.07.2021 19:22:00 Bayburt 1918 Futbol Kulübü Başkanı Bünyamin Yazoğlu;

Bayburt 1918 Futbol Kulüp Başkanı Bünyamin Yazoğlu Kulüp Başkan Vekili Adem Köse ile birlikte Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek kulüp hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
 
Kulübün ilk olarak 1973 yılında Kağıthane’de Sanayi Bayburt ismiyle kurulduğunu, 1985 yılında ise resmi kuruluşunu tamamlayarak federayona bağlandığını söyleyen Yazoğlu;" Bu sene Bölgesel Amatör Lig'e yüsekelen Bayburt 1918 Futbol Kulübü'nün Kağıthane tarihinde böylesi bir başarıyı sağlayan ilk kulüptür..
 
Kulüpte dört yıl önce göreve geldiklerini ve kendisinin başkanlığında oluşan yönetim kurulunda o güne kadar kulüpte başkanlık yapan tüm isimlerin yer aldığını bildiren Yazoğlu, ilk yıllarında ligi üçüncü olarak bitirdiklerini ve ardından her sene şampiyon olarak bir üst lige çıktıklarını kaydetti.
 
Bölgesel Amatör Lig'e çıkan takımda radikal kararlar aldıklarını ilk olarak İstanbul Bayburtspor olan kulübün ismini Bayburt 1918 Futbol Kulübü olarak değiştirdiklerini bildiren Bünyamin Yazoğlu, kulübün bölgesel amatör ligle birlikte İstanbul dışına taştığını, kendilerinin de dünyadaki tüm Bayburtluları kapsayan bir isimle yola devam etme kararı aldık.
 
Federasyonun hızlandırılmış ligine katılmayı uygun bulmadıklarını, yeni sezon çalışmalarını yapmalarına rağmen pandemi dolayısıyla yapılan ertelemelerin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Yazoğlu, eylül ayının sonu veya ekim ayının başı gibi başlayacak olan lige hazır olduklarını ve yeni sezonda profesyonel lig hedefi ile sahada olacaklarını ifade etti.


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız