Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Bayburt Haber : Ekonomi
1150

Bayburt Balı Artık Marka


Mustafa Aker
Mustafa Aker
27.07.2020 17:40:19 Bayburt Balı Artık Marka

Bayburt Üniversitesinin girişimleri ile Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen Bayburt Bal coğrafi işaret belgesi aldı.
 
Kalitesinin korunması ve şehrin ekonomisine değer kazandırması amaçlanarak Bayburt Üniversitesi tarafından yapılan başvuru neticesinde Bayburt Balı; 6796 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında 10.10.2019 tarihinden itibaren korunmak üzere 20.07.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumunca tescil edildi.
 
Konu hakkında açıklama yapan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, “Bayburt Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası alanda Bayburt Balının geliştirilmesi ve tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz. 
 
Bayburt yaylalarının, iklim ve bitki örtüsünün arıcılık ve bal üretimi için oldukça elverişli olmasından kaynaklanan Bayburt Balındaki renk, tat, koku, kıvam ve kimyasal özellikler Bayburt balının farkını ortaya çıkarmaktadır. Bayburt Üniversitesi olarak Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi ile Demirözü Meslek Yüksekokulu’nda yürütülen modern uygulamalarla da bu özelliklerin korunması ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
 
 Üniversitemiz bünyesinde arı yetiştiriciliği ve bal üretimi ile ilgili birçok proje, panel, kurs ve akademik faaliyetler düzenlenerek daha sağlıklı, doğal, yüksek üretimde arı ürünlerinin elde edilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. 
 
Yöre halkının arıcılık ve bal üretiminde yüksek kazanç elde etmesi ve Bayburt Balının tanıtımının yapılması için de çalışmalarımız devam edecek. Bayburt Balının coğrafi işaret ile koruma altına alınmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız