Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Bayburt Haber : Dünya
754

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 99. Yılı Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü


İstiklal Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün 99. Yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Bayburt’ta da törenle kutlandı.
Naci Ahıskalıoğlu
Naci Ahıskalıoğlu
12.03.2020 15:08:07 İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 99. YILI VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde Bayburt Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından İstiklal Marşı konulu oratoryo sahnelendi. Oratoryonun ardından yine öğrenciler tarafından şiirler okunarak çeşitli türküler seslendirildi.

Program İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında okullar arası düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
Törene Bayburt Valisi Sayın Cüneyt Epcim, Belediye Başkanımız Sayın Hükmü Pekmezci, Garnizon Komutanı Hv. Svn. Alb. Yusuf Diker, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakcı, İl Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, il Jandarma Komutanı Alb. Halil Murat Bilgiç, kurum müdürleri, Müsiad Başkanı Erdal Şentürk, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Seyhan, STK temsilcileri,öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Kaynak : Bayburt Rehberi






Adınız