Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Kültür Sanat
1165

Faruk Nafiz Kılıçalan'ın Şiir Kitabı Kuvveden Fiile Kitapevlerinde Yerini Aldı


Admin
Admin
03.12.2020 15:17:57 Faruk Nafiz Kılıçalan'ın Şiir Kitabı Kuvveden Fiile Kitapevlerinde Yerini Aldı

Şair Yazar Faruk Nafiz Kılıçalan'ın kaleme aldığı İskenderiye Yayınları tarafından baskıya giren ve yine Şair yazar olan Yahya Akengin’in önsözünü yazdığı Kuvveden Fiile adlı son şiir kitabı okuyucuyla buluştu.

Beşiroğlu Mahlasıyla şiirler yazan Faruk Nafiz Kılıçalan'ın dördüncü şiir kitabı olan 128 sayfalık bu eserinde 100 den fazla şiir bulunuyor.

Yahya Akengin   : “Şiir ya da nesir alanında ürün vermek için, şair ve yazarın öncelikle söyleyecek sözü olması gerekir. Beşiroğlu da söyleyecek sözü olduğu gibi, ülkemizden, yurdun ve insanların sevinçleri gibi, dertlerini de dile getirip paylaşmadan edemeyen bir kalem sahibi. Herşeyden önce memleketini ve insanlarını seven bir yürek taşıyor. Ancak bu yürek bazen öylesine dolup taşıyor ki isyan noktalarına da varabiliyor. Beşiroğlu’nun şiirlerinde fizik ötesi duygular da ağırlık kazanıyor. Yani mistik yaklaşımları da olan bir şair. Ancak bu mistik alan demagojiler yapmaya, istismar etmeye müsait olabilmektedir. İşte şair bu noktada böylesiler için kalem oklarını savurmaktan kaçınmaz.”

Yazarımızın Kuvveden Fiile adlı şiir kitabı tüm seçkin kitapevlerinden ve Bayburt’ta Purut Kitabevinden temin edilebilir.

 


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız