Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


1084

Kale Işıklandırması Şehre Renk Kattı


Mustafa Aker
Mustafa Aker
02.12.2020 11:03:35 Kale Işıklandırması Şehre Renk Kattı

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Kale ışıklandırma projesinin tanıtımı için İmaret Tepe sosyal tesisleri önünde basın mensupları ile bir araya geldi. Havai Fişeklerin atıldığı akşamda yeni proje kapsamında Bayburt Kalesi burçları ışıklandırıldı.

Bayburt Valisi Cünet Epcim yaptığı açıklamada kale çinilendirmesinin ardından aydınlatma çalışmasını'da tamamladıklarını belirterek,  "süreç içerisinde 
desteklerinden dolayısıyla Milletvekili Fetani Battal ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’a teşekkür ederek konuşmasını sürdürdü, Kale aydınlatmamızla kalemizi çok özel bir noktaya taşımak ve özellikle turizm potansiyeli ve bilinirliğini artırmak istiyoruz. Bu sayede hem turizme katkı sağlamak hem de önemli bir kültür varlığı olan kalemizde bundan sonra yapacağımız projelere de rehber niteliğinde olacak çalışmalara imza atmak istiyoruz,

Bu proje sayesinde Bayburt’umuzun turizm açısından ziyaretlerin biraz daha artacağına inanıyoruz. Anadolu irfanı der ki; kale bir şehrin onurudur, kale düzerse şehir düşer. Bu manada kaleyi yüceltmek gerektiğini düşünüyoruz.

Bayburt Kalesinin görüntüsünü böyle ihtişamlı bir şekilde Bayburtlulara sunduğumuz için mutluyuz. Burada düzenlenen programa katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Programa Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Hasan Fehmi Tunoğlu, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun katıldı. 

 


Kaynak : Bayburt Rehberi






Adınız