Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


Kategori : Kültür Sanat
1288

4 Ülke 5 Üniversite 12 İl 29 Sanatçı Sanat İçin Bayburtta Buluşuyor


Admin
Admin
31.08.2020 16:06:45 4 Ülke 5 Üniversite 12 İl 29 Sanatçı Sanat İçin Bayburtta Buluşuyor

Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Bayburt ta 4 ülke,  12 il , 5 üniversite den akademik sanatçı lar ole beraber yerler ve genelden 29 sanatçı’nın  yer alacağı Uluslararası düzeyde ki karma sergi için ön hazırlıkların tamamlama aşmasına gelindiği ,  bazı detayların ise  zaman içerisinde tamamlanması Planlanıyor.

Organizasyonunu Sanatçı Ülkü Koçan’ın gerçekleştireceği sergi de, Türkiye,  Azerbaycan , İran  ve Makedonya dan ülke  bazında katılımların yer aldığı sergiye ülkemizden 

İstanbul ,Bayburt, Yalova, Bitlis, Erzincan, Muş, Ankara, Zonguldak (Kdz  Ereğli),  Manisa, Eskişehir,  Tekirdağ, Erzurum yer alıyor.

Bu seneki bu özel sergide ise akademik düzeyde, 
Batburt Üniversitesi
Erzincan Binalı Yıldırım Üniversitesi 
Muş Alparslan Üniversitesi 
Erzurum Atatürk üniversitesi 
Bitlis Erel üniversitesi  yer alıyor.

Ülke’nin ender taşınır uluslararası karma sergi, sanat her yerde ilkesi ile bir çok klipleride beraberinde getiriyor. Sergi ile ilgili bilgi veren Ülkü Koçan şunları ifade etti “Geniş kapsamlı sergimize bu sene ve  her yıl olduğu gibi Cumhuriyetinize adanmasının yani sıra ilk kez Uluslararası taşınır nitelikteki sergiyi 23 - 25 - Ekim  20 tarihler arasında  Arpalı beldemizde, 26  - 28 Ekim 2020 tarihleri arasında Demirözü İlçemizde, ve sergini son ayağı olan 29 Ekim - 04 Kasım-2020 tarihleri arasında Bayburt  Taşhan kültür merkezinde sanat severlerin beğenisine açık kalacaktır.

Sergimizin oluşumunda paydaşlarımız ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca bu serginin Bayburt  Valiliğimiz ile yaptığımız ön  görüşmelerimizde 29 Ekim resmi programında yer alması için koordine içerisindeyiz.

Bu serginin Bayburt un kültürel ve sanatsal gelişim sürecinde olumlu yönde katkı sunması  bekleniliyor.”dedi.


Kaynak : Bayburt Rehberi






Adınız