Yükleniyor... Önceki Sayfaya Geri Dön


1007

Aydıntepe Yeraltı Şehri Kapılarını Tekrar Ziyarete Açtı


Mustafa Aker
Mustafa Aker
17.06.2020 16:54:39 Aydıntepe Yeraltı Şehri Kapılarını Tekrar Ziyarete Açtı

Bayburt'ta 3 bin yıllık geçmişiyle Kentin en  önemli tarihi yapılarından olan Aydıntepe Yeraltı Şehri, normalleşme süreciyle kapılarını yeniden açtı.
 
Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk ise yer altı şehrinde çalışmaların sürdüğünü anlatarak, son bulgulara göre, tarihi yapının, doğu ve batı tarafına doğru 4 kilometre daha uzama imkanı olduğunu ifade etti.
 
Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, yaptığı açıklamada, şu ana kadar elde edilen bulgulara göre yer altı şehrinin, Hristiyanlığın ilk dönemlerinde Roma zulmünden kurtulmak için sığınak olarak kullanıldığını söyledi.
 
İlçe merkezinde evlerin hemen altında bulunan 3 bin yıllık tarihi şehrin, 25 yıl önce bir inşaat kazısıyla gün yüzüne çıktığını belirten Akın, "Normalleşme süreciyle birlikte yeraltı şehrimiz kapılarını açtı. 
 
Salgından dolayı 3 aydır evlerinden dışarıya çıkmayan vatandaşlarımız, bu bölgenin en önemli tarihi güzelliklerinden biri olan yer altı şehrini görmek için gelmeye başladılar. Tüm vatandaşlarımızı bu coğrafyamızın tarihi güzelliğini görmeye davet ediyoruz. Gerekli önlemlerimizi aldık. Herkesi buraya bekliyoruz" dedi.


Kaynak : Bayburt Rehberi




Adınız


Haber Ara
Haberler